Greyhound koirana ja racing harrastuksena

GREYHOUND – ”KAKSI KOIRAA SAMASSA”

Mitä Sinä vaadit koiralta, kun olet valitsemassa rotua? Haluatko saada sopeutuvaisen kiltin ystävän ja perheenjäsenen joka sopii myös lapsiperheeseen sekä innokkaan lenkkikaverin? Entä haluatko harrastaa koirasi kanssa? Jos vastasit johonkin näistä kysymyksistä kyllä, greyhound on jo korkealla valinta Iistallasi.

Urokset kasvavat säkäkorkeudeltaan noin 70-75 cm korkeiksi ja painoa kertyy n. 30-38 kg. Nartut jäävät hieman pienemmiksi, strategiset mitat ovat noin 65-70 cm ja 25-30 kg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Greyhound uros Colorful Champ

Greyhoundeilla on lyhyt ja helppohoitoinen turkki, ja mikä parasta, Greyhound on rotuna hyvin puhdas monia muita rotuja vaivaavista perinnöllisistä sairauksista!

 

Nopeus, terve pää ja terve kroppa ovat hyvin tärkeitä ominaisuuksia juoksijoille, joten jalostukseen valikoituvat vain nämä edellä mainitut kriteerit täyttävät koirat.

11823136_10156028506065724_7128824456669248838_o
Sjudraget Braka Kuva: Jaakko Stenroos

Greyhoundit (englanninvinttikoirat) jakautuvat hyvin voimakkaasti kahteen eri linjaan: näyttely- ja juoksulinjaan. Eli jos olet kiinnostunut kilpailemaan koirasi kanssa juoksuradalla, ota pentu juoksulinjaisista vanhemmista.

Normaalisti greyhoundit eivät vaadi enempää liikuntaa kuin mikä tahansa saman kokoinen koira. Kilpailukuntoon treenattaessa suunniteltu liikunnan määrä lisääntyy hiukan ja ruokinnan merkitys korostuu.

Greyhoundit ovat näöllä metsästäviä. Ne ajavat riistaa niin kauan kuin niillä on siihen näköyhteys.

Ennen greyhoundeja käytettiin mm. Englannissa nummilla metsästykseen, mutta nykyään ne toteuttavat luontaista viettiään varta vasten tarkoitukseen suunnitelluilla radoilla.

Tekstin lähde grl.fi