Kasvatus / Breeding

Kasvatan pienimuotoisesti ratalinjaisia englanninvinttikoiria (Greyhound). Koirat ovat minulle elämäntapa ja melkeinpä koko arki pyörii niiden ympärillä.

Koirat ovat minulle rakkaita perheenjäseniä. Nuoret koirat toimivat mahdollisuuksien mukaan harrastekäytössä ja vanhemmat toimittavat seuraneitien virkaa. 2021 vuonna harrastuskoirien virkaa toimittavat Peuranmäen oma kasvatti Lagertha, sekä ”uudeksi roduksi” hankittu Weimarinseisoja Viena aloittelee metsästyksen alkeita.

Kasvatustyössäni haluan keskittyä useampiin seikkoihin. Terveys on ensimmäinen asia. Olen itse hankkinut useita narttuja jalostusta silmällä pitäen, mutta valitettavasti kaikki narttuni eivät ole täyttäneet omia jalostuskriteerejä terveyden suhteen, joten olen joutunut hylkäämään ne jalostuskäytästä. Koirat ovat minulle ennen kaikkea perheenjäseniä, joten jalostuskoirien hyvä luonne ja mutkattomuus arjessa ovat myös asioita, joille annan painoarvoa paljon. Näiden lisäksi aivan yhtä tärkeänä nostan jalostuskriteereihini käyttöominaisuudet.


Saijalle on Suomen Kennelliitto myöntänyt kennelnimen PEURANMÄKI 12.12.2017.


Seuraavan kerran Peuranmäessä kasvatetaan ja jatketaan omia linjoja vuonna 2021. Pentuesuunnitelmia on luvassa Ninalle (Ygritte, Vingan ensimmäisestä pentueesta Razldazl Riogalle). Sulhanen on vielä mietinnässä.