Sjudraget Braka

Sjudraget Braka (CollisionSjudraget Buff) ¨Pricken¨
Syntynyt: 30.3.2013 Kasvattaja: Kennel Sjudraget, My Leffler, Ruotsi

1.2.2021 Prickenille kuuluu hyvää ja se viettää ansaittuja eläkepäiviään terveenä Peuranmäessä. Kohta tulee 8 vuotta mittariin.

ED_480G_Voittaja_Pricken
Braka CGRC Univet European Greyhound Derby 2015
  • 2015 narttujen Suomen mestari
  • 2015 EGU Open voittaja
  • 2015 CGRC European Derby voittaja
  • 2015 GRL Vuoden Narttu
  • 2015 EGU Vuoden koira

Pricken stats

Brakan kilpailuhistoria GRL


 


Braka winner of CGRC Vetman European Greyhound Derby 2015Viikon 31 koira 2015 Braka

Viikon koira juttu on julkaistu grl:n sivuilla 2015.

Onnittelut tuoreelle narttujen Suomenmestarille! Braka eli Pricken on hyvässä iskussa! Miltä nyt tuntuu?

Kiitos kovasti onnitteluista. Tuntuu oikein hyvältä!

Pricken tuli teille aikuisena koirana. Ruotsissa lupaavasti muutaman kisan kisanneena,  miten treeni ja yhteiselo on mennyt täällä Suomessa?

Yhteiselo on sujunut tosi hyvin. Pricken oli alusta asti niin nöyrä ja kiltti, ei ollut mitään ongelmia päästä laumaan sisälle. Huomasi että se on tottunut elämään isossa laumassa ja pelisäännöt on sille selvät.

Treenaaminen on mennyt myös ihan hyvin, mitä nyt parit pupuöverit neiti veti tuossa kevään aikana. Levättiin ja kuntouduttiin rauhassa ja nyt ollaan hyvässä vedossa. Tarkoitus oli startata kauteen jo heti toukokuussa, mutta välillä näitä takapakkeja sattuu. Mutta hauskaa opettelua tämä on ollut itsellenikin. Tuli huomattua sekin, että en voi treenata narttujani samalla kaavalla.

Mitä tavoitteita teillä on tälle kaudelle?

Tavoite on saada koira näyttämään todellinen potentiaalinsa, eli juoksemaan ykkösluokan aikoja ainakin keskimatkalla. Ja nyt kun muutamat kisat on juostu, niin yritetään saada tuota lähtönopeutta loppukauteen myös lisää. Splitti vaikuttaisi onneksi olevan jo nopeutumassa.

Jos nyt joku pääkilpailu tälle vuodelle halutaan nimetä, niin ehkä odotukset on meillä Turku Classicissa. Toivottavasti kuninkuusmatkan kisa nousee tänä vuonna!

Minkälainen narttu Pricken on teidän laumassanne?

Pricken on tosi kiltti ja kaipaa läheisyyttä ja kainalopaikkaa. Se on ystävällinen myös muille koirille, mutta on aika pentumainen vielä. Mopo lähtee aika herkästi käsistä, kun jotain kivaa on tiedossa. Silloin saattaa haukkua kimeästi ja näykkiä kavereita.

Minkälaisia terveisiä lähetät kilpakumppaneille?

Kausi on nyt suunnilleen puolessa välissä ja trendi koiramäärien suhteen on ollut ilahduttavan nousujohteinen viime vuoteen nähden. Hyvä me! Yritetään pitää määrät samalla tasolla ja saada kasvuun. Jokainen voisi yrittää houkutella yhden uuden harrastajan lajiin mukaan ja ottaa pari uutta koiraa.

Haastatteluun vastasi: Saija Jämsä
Kysymykset: Jennika Eskola
Kuva: Jonna Paronen

Advertisement