Esittely / Who we are?

Moikka,

Hienoa että olet kiinnostunut ratalinjaisista Greyhoundeista ja olet löytänyt meidät internetin ihmeellisestä maailmasta. Toivottavasti sivuiltamme on löytynyt mielenkiintoista luettavaa Greyhoundeista. Tässä hiukan tietoa koiriemme palvelijoista eli ihmisistä Peuranmäki Greyhoundien takana.

Olemme Joni Tuhkanen ja Saija Jämsä, asumme Hyvinkäällä omakotitalossa metsän siimeksessä poissa kaupungin sykkeestä.

Perheeseemme kuuluu meidän lisäksi Jonin vuonna 2006 syntynyt poika ja eläimiä sekalainen seurakunta.

Meillä on tällä hetkellä (syyskuu 2018) seitsemän (7) koiraa, kaksi (2) kissaa ja vihreä iguaani.

Olemme olleet aktiivisesti mukana Greyhound racing harrastuksessa kutakuinkin vuodesta 2012 lähtien.
Saija oli jo aiemmin vinttikoirista kiinnostunut ja niistä omaksi roduksi valikoitui se nopein eli Greyhound. Saijan kiinnostus kasvoi jo niin suureksi että surffattiin netissä Greyhound sivustoja läpi ja siinä taisi jo muutamat pentue ilmoituksetkin tulla tutuksi. Kiinnostus Greyhoundeja ja nimenomaan racing:iä kohtaan vaan kasvoi kasvamistaan.
Lopullisesti Greyhound kärpänen puraisi ja oikein kunnolla vuonna 2011 Turun Metsämäessä kun olimme katsomassa CGRC:n Euroopan Derby kilpailuja.
Radan varrella seistessä oikein tunsi (tanner kirjaimellisesti tömisee) näiden upeiden koirien juoksevan todella kovaa meidän ohitse ja siinä hetkessä oli jotain niin maagista. Hommalle tuli sinetti kun näimme kuinka nämä koirat oikein silminnähtävästi nauttivat tuosta juoksemisesta ja lihakset pulleana halusivat päästä takaisin radalle.
Siinä Joni sitten tokaisi että ¨pitäähän se meillekkin saada tuollainen oma karva formula¨.
Seuraavana vuonna taloon tuli ensimmäinen Greyhoundimme, Vinga. Niinhän sitä on Greyhoundeista kuullut sanottavan että ¨once you pop, you can’t stop¨ ja Peuranmäessä on tällä hetkellä (syksy 2018) kuusi (6) puikkonokkaa, eikä loppua ole horisontissa näkyvissä.

Käytännössä tuosta 2012 vuodesta lähtien Vingan myötä Greyhound racingistä on oikeastaan tullut meille enemmänkin elämän tapa kuin pelkkä harrastus ja olemmekin saaneet useita todella hyviä ystäviä sekä saanut kokea unohtamattomia hetkiä näiden upeiden koirien ja harrastuksen parissa.

Olemme lajissa melko aktiivisesti mukana ja melkeinpä kaikki vapaa-aikamme kuluukin Greyhound Racingin parissa.

Joni on vuodesta 2016 lähtien ollut Greyhound Racing Liitto Ry:n Liiton puheenjohtaja sekä vuodesta 2018 lähtien Continental Greyhound Racing Confederation CGRC  (Manner Euroopan Greyhound Racing Liitto) hallituksen jäsen. 2014 – 2015 Joni oli Greyhound Racing Liiton hallituksen jäsenenä.
Joni on vuonna 2018 Etelän Greyhound Urheilijat Ry:n hallituksen varajäsenenä ja sitä ennen vuodet 2014 – 2017 hallituksen jäsenenä.

Saija on vuodesta 2018 ollut Etelän Greyhound Urheilijat Ry:n jäsensihteeri ja hallituksen jäsenenä vuodesta 2015 lähtien.

Meidät löytääkin touhuumassa racingin ympäriltä niin kilpailuissa, harjoituksissa kuin myös muussa oheis toiminnassa lajin ja rodun ympäriltä.

Tervetuloa tutustumaan meihin ja koiriimme Peuranmäkeen Hyvinkäälle tai vaikka nykäisemään hihasta ovaalin varrella.