Esittely

Moikka,

Hienoa että olet kiinnostunut ratalinjaisista Greyhoundeista ja olet löytänyt Peuranmäen sivuille Internetin ihmeellisestä maailmasta. Toivottavasti sivuilta on löytynyt mielenkiintoista luettavaa Greyhoundeista. Tässä hiukan tietoa koirien palvelijasta eli itse kasvattajasta Peuranmäki Greyhoundien takana.

Olen Saija Jämsä, asun Hyvinkäällä omakotitalossa metsän siimeksessä poissa kaupungin sykkeestä.

Peuranmäen eläintarhassa kanssani asuvat 5 koiraa ja 2 kissaa.

Olen ollut aktiivisesti mukana Greyhound racing harrastuksessa kutakuinkin vuodesta 2012 lähtien.
Kiinnostuin vinttikoirista jo 2008 ja niistä omaksi roduksi valikoitui myöhemmin se nopein eli Greyhound.
Lopullisesti Greyhound kärpänen puraisi ja oikein kunnolla vuonna 2011 Turun Metsämäessä kun olin katsomassa CGRC:n Euroopan Derby kilpailuja.
Radan varrella seistessä oikein tunsi (tanner kirjaimellisesti tömisee) näiden upeiden koirien juoksevan todella kovaa ohitse ja siinä hetkessä oli jotain niin maagista. Hommalle tuli sinetti kun näimme kuinka nämä koirat oikein silminnähtävästi nauttivat tuosta juoksemisesta ja lihakset pulleana halusivat päästä takaisin radalle.
Seuraavana vuonna taloon tuli ensimmäinen Greyhoundini, Vinga. Niinhän sitä on Greyhoundeista kuullut sanottavan että ¨once you pop, you can’t stop¨ ja Peuranmäessä on tällä hetkellä (2021) neljä (4) puikkonokkaa.

Käytännössä tuosta 2012 vuodesta lähtien Vingan myötä Greyhound racingistä on oikeastaan tullut minulle enemmänkin elämäntapa kuin pelkkä harrastus ja olen saanut useita todella hyviä ystäviä, sekä saanut kokea unohtamattomia hetkiä näiden upeiden koirien ja harrastuksen parissa.

Olen lajissa aktiivisesti mukana ja melkeinpä kaikki vapaa-aika kuluukin jos ei racingin, niin vähintään koirien parissa.

Olen vuodesta 2015 ollut Etelän Greyhound Urheilijat Ry:n hallituksen jäsen ja puheenjohtaja vuodesta 2019.

Tervetuloa tutustumaan minuun ja koiriini Peuranmäkeen Hyvinkäälle tai vaikka nykäisemään hihasta ovaalin varrella.