Razldazl Rioga – Sjudraget Vinga 2016

Razldazl Rioga – Sjudraget Vinga yhdistelmän pennut syntyivät 10.9.2016. Yksi uros ja kolme narttua.

Valitettavasti yksi narttu pentu jouduttiin lopettamaan 9 viikon ikäisenä. Pennut rokotettiin 8 viikon iässä ja rokotuksen yhteydessä sydämessä kuului sivu ääni. Saimme sydänspesialistille ajan viikon päähän. Ultrassa selvisi että pennun sydämessä oli kehitys häiriö ja lääkärin suosituksesta päädyimme eutanasiaan.

Pentue nimettiin huikean tv-sarjan Game Of Thrones teemojen mukaisesti.

Pennut ovat kaikki suorittaneet vuonna 2018 GRL:n soolokoe juoksut ja jokainen on aloittanut kilpailu uransa. Olemme olleet pennuista todella ylpeitä ja ovat väläytelleetkin jo melko kovaa nopeutta ovaalilla. Innolla odotamme kautta 2019.

GOT-Pentujen kilpailut GRL:n tulostietokannasta löytyvät alla olevista linkeistä:
Jon Snow (Nuoska)
Ygritte (Nina)
Daenerys Targaryen (Tyyne)

Pennut 08.01.2017
Pennut kirmaa metsässä. Tyyne vetää letkaa ja Nina sekä Nuoska (huomio liivi päällä) tulee perässä.

Uros pentu jäi Peuranmäkeen ja sai nimekseen Jon Snow kutsuma nimeltään Nuoska.
Nuoskasta lisätietoa löytyy täältä.

Jon Snow ¨Nuoska¨
Jon Snow ¨Nuoska¨ 11.3.2017

Toinen narttu pennuista sai nimekseen Daenerys Targaryen ja tottelee kutsuma nimeä Tyyne. Tyyne greyhound-data:ssa.

Toinen narttu pentu sai nimekseen Ygritte, kutsumanimeltä Nina. Nina greyhound-data:ssa.


2016

Pennut olivat syntyessään todella tasaisia keskenään ja emäkin toipui synnytyksestä hienosti. Pennuilla aukesi silmät 14 vuorokauden ikäisenä ja 17 vuorokauden iässä otettiin jo ensimmäisiä spurtteja neljällä jalalla.

Pennuille on valokuvauksien ajaksi laitettu pannat kaulaan jotta tunnistaisi pikkuiset paremmin.
Pentu #1 narttu – lila panta
Pentu #2 narttu – keltainen panta
Pentu #3 narttu – punainen panta
Pentu #4 uros – sininen panta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pentu #4 Uros (ikä: 7pv)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pentu #3 Narttu (ikä: 7pv)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pentu #2 narttu (ikä: 7pv)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pentu #1 narttu (ikä: 7pv)

Kuvia pentujen ensimmäisestä ulkoilusta, ikää 5 viikkoa ja 3 päivää

Kuvia pennuista viiden viikon ikäisenä

Kuvia pennuista 17 vrk

Kuvia pennuista 0 – 16 vrk


Yhteystiedot mm. pentujen kyselyä varten löytyy täältä.

Rioga_Vinga
Sukutaulu Razldaz Rioga – Sjudraget Vinga

Etelän Greyhound Urheilijoiden julkaisemassa lehdessä 1 / 2016 oli kolmos sivun koirana Vinga ja Jennika Eskolan esittämiin kysymyksiin Vingan jalostus suunnitelmista vastasi Saija Jämsä

Vingasta ei varmasti ole tulossa suvunjatkajaa pelkästään juoksuominaisuuksiensa perusteella, mitkä on ne muut painavat syyt?

Vingalla on suunnitelmissa tosiaan teettää pennut seuraavasta kiimasta. Suunnitelma on ollut olemassa jo siitä asti, kun Hannulle (Top Vision) aikoinaan sen sähköpostin lähetin. Ja sen vuoksi kyseisestä pentueesta innostuin. Siinä oli vaan sitä jotain ja vanhemmat puhuivat puolestaan. Vinga on tosi ihana luonteeltaan, siksi kai tähän rotuun lopullisesti höyrähdettiinkin. Se on sellainen ylväs kuningatar, ei mikään Hessu Hopomainen pelleilijä. Mutta sitten kun Vinga täräyttää vitsin, niin kaikkia naurattaa. Vingan spesiaali ominaisuus on ¨booty shaking¨ eli twerkkaus. Ehdottoman mainio ominaisuus, jonka soisin myös periytyvän. Lisäksi Vingalla on omaan silmään upea runko. Tasapainoinen, sopusuhtainen ja voimakas. Rinta on leveä kuin ladon ovet, samoin selkä ja kauniit kissan tassut.

Suunnitellun pentueen isäkoiraksi on valikoitunut Irlannista Razldazl kennelistä Razldazl Rioga. Riogalla on hieno kisaura Irlannista, ja olette vierailleet Irlannissa kyseisessä kennelissä, kerrotko vierailustanne, sekä syistä miksi valitsitte juuri tämän koiran?

Vingalle on kaavailtu urokseksi Razldazl Riogaa, jonka sperman hankimme 1,5 vuotta sitten. Kävimme kennel vierailulla Razldazl kennelissä 2 vuotta sitten ja vierailu pehmensi suhteita sen verran, että sperman osto muualle Eurooppaan tuli mahdolliseksi. Ihailin Razldazl kenneliä ja Doloresia jo ennen vierailua ja vierailu vain vahvisti tuntemusta. Dolores on todella sydämmellinen ihminen ja olin ihan innoissani, kun kaupustelumme vihdoinkin johtivat lopputulokseen! Rioga on paitsi menestynyt, niin myös rakenteeltaan aivan upea minun silmääni. Aivan kuten Vinga, hyvät mittasuhteet, voimakas rinta ja selkä. Ja kaunis pää, kuten Vingallakin!

Hienoa että on pentusuunnitelmia, koska Suomalainen racing tarvitsee lisää harrastajia ja upeita koiria ihmisille. Vingan ominaisuudet jalostuskoirana kuulostaa todella hyviltä, haetteko erityisesti jonkunlaista ominaisuutta pennuille? Mitä korostatte tulevassa kasvatustyössänne?

Vingan pennuista ei haeta erityisesti jotain yhtä ominaisuutta. Kokonaisuus on tärkeintä. Moni hieno rotu on pilattu takertumalla yksityiskohtiin ja unohtamalla kokonaisuus. Vingan kohdalla toivomme, että pennuista tulee vahvoja ja kestäviä. Rioga on mielestämme hyvä pari Vingalle, sillä ne ovat hyvin samantyyppisiä, mikä on mielestämme myös tärkeää. Tasavahvan pentueen aikaansaaminen on tavoite ja mielestämme edellytykset sille saadaan, kun vanhemmat ovat keskenään saman tyyppisiä. Käyttöominaisuus on rodussamme tietysti tärkeintä, mutta luonne pitää olla myös kunnossa. Meille nämä koirat ovat lemmikkejä läpi vuoden, joten luonteen pitää olla priimaa. Terveys on myös asia johon haluamme kasvatustyössämme panostaa ja toivottavasti näyttää myös kannustavasti muille esimerkkiä. Ratalinjaisten greyhoundien terveydestä puhutaan liian vähän ja tämän suhteen toivomme, että kelkka saataisiin käännettyä ihan liittotasolla.

Vingasta lisätietoa löytyy täältä.

Razldazl Rioga (Brett Lee – Razldazl Pearl)

10478024_10154314634845724_7823970346656953800_n
Kuva razldazl.ie

Rioga juoksi urallaan 51 starttia voittaen niistä 23 ja yli 83 000€ palkintorahoja:

Rioga stats
Razdazl Rioga:n voittamat lähdöt

Riogan isä Brett Lee yksi kaikkien aikojen parhaimmista uroksista. Riogan emä Razldazl Pearl vuoden 2011 jalostusnarttu Irlannissa.

Pearl
Kuva razldazl.ie

Riogan pentue sisaruksia on mm. Razldazl Bugatti ja Razldazl Lily.

Sama emä (Razldazl Pearl) mutta eri isä löytyy mm. seuraavilta huippukoirilta:

  • Razldazl George 2011 Irlannin derby voittaja
  • Kingo Group 1 voittaja
  • Makeshift mm. Easter cup voitto 2011
  • Razldazl JayfKay mm Wimbledonin rataennätyksen haltija 28.08 480m
  • Razldazl Alice mm seuraavien huippukoirien emä: Boylesport Duke, Razldazl NewsTalk, Razldazl Tierna, Razldazl Rambo

 

Advertisement